0497/411789   |    info@aquagardentechnics.be Showtuin: Schrans 8a | 2250 Olen
Gratis staal aanvragen
Kunstgras Laakdal
  • Kunstgras Laakdal
  • Kunstgras Laakdal
  • Kunstgras Laakdal

Kunstgras in Laakdal

In Laakdal  hebben wij in deze prachtige tuin een kunstgras gazon aangelegd met Intence PU van EasyLawn. Intence PU is een kunstgras soort dat zich kenmerkt door een hoge (40 mm), stevige vezel. 

De toevoeging PU betreft de naam van het materiaal waarvan de backing is gemaakt, de onderkant van de mat. Poly Urethaan heeft een aantal voordelen:

1. Het productieproces is milieuvriendelijker. De fabricage vergt 90% minder energieverbruik (het uitharden van PU gebeurt bij een 15 graden lagere temperatuur dan latex) en 30% minder grondstoffenverbruik.

2. Er is geen water nodig bij de productie waardoor er geen vervuild restmateriaal is.

3. De rollen worden lichter en hebben een blijvende flexibiliteit, waardoor dit kunst- gras het hele jaar door verwerkt kan worden, ongeacht de weersomstandigheden.

4. De vezels hechten 50% beter waardoor het loskomen van de vezels tot een minimum beperkt wordt.

5. De mat absorbeert niet meer waardoor de waterdoorlatendheid wordt geoptimali- seerd. Ook geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren behoren hierdoor tot het verleden. 6. Recycling: De PU backing komt uit dezelfde productfamilie als de vezels (PE/PP), daardoor kunnen deze gezamenlijk worden gerecycled tot bijvoorbeeld drainage- buizen. De backing van latex is nog niet te recyclen, deze wordt als residu gestort. 7. Tot slot: Krimp wordt geminimaliseerd. Neemt niet weg dat dient te worden voorkomen bij heel warm weer tijdens de installatie te veel aan de mat te trekken. In dat geval de mat een dag laten rusten/afkoelen alvorens deze op maat te snijden. 

Als ondergrond voor dit gazon hebben we gebruik gemaakt van stabilisee in combinatie met non woven geodoek. Dit laatste is nodig om de backing van het kunstgras te beschermen. 

De combinatie met natuurlijke elementen en het organisch aangelegde straatwerk maakt deze tuin tot een zorgeloos, doch natuurlijk ogend geheel.  

5 voordelen van EasyLawn kunstgras
17 hoogwaardige kunstgrassoorten
Meer dan 50 showtuinen in NL
Professionele kunstgras installateur
10 jaar garantie
Levering binnen 5 werkdagen
© 2024 Easylawn Kunstgras